Blog

Tot ce trebuie să ştii despre acidul hialuronic

Într-o lume în care frumuseţea este dorită cu ardoare până la adânci bătrâneţi, chirurgia estetică nu mai reprezintă un subiect tabu pentru nimeni. Toate femeile îşi doresc să rămână tinere o perioadă cât mai îndelungată şi, când se gândesc la tinereţe, nu se gândesc neapărat la vârstă, ci mai degrabă la înfăţişare.

La asta visează fiecare femeie. Toate acestea le putem obţine cu ajutorul acidului hialuronic, substanţă-vedetă din cabinetele de chirurgie plastică. Şi pentru a fi cât mai bine informate despre ce este, cum funcţionează, ce beneficii are, i-am cerut mai multe detalii medicului specialist în chirurgie estetică

unoscut şi sub numele de hyaluronan sau hialuronat, este un carbohidrat ce se găseşte în mod natural în organismul uman, mai ales în catilaje şi în piele.

Rolul acidului hialuronic este să transporte nutrienţii către celule, să le purifice de toxine, acţionând ca un lubrifiant. Mai mult, acesta reţine cantităţi mari de apă, de 100 de ori volumul propriu, şi tocmai de aceea este considerat un ingredient premium pentru hidratarea tisulară.

Partea mai puţin bună este că volumul de acid hialuronic din epiderma scade cu vârstă. Ceea ce duce la pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor. Datorită efectelor sale de umplere a ridurilor şi de netezire, acidul hialuronic este folosit, de ani buni, în industria cosmetică.

De ce este acidul hialuronic un ingredient-minune pentru piele

În primul rând acidul hialuronic estompeaza ridurile  În piele, acesta umple golurile dintre fibrele de colagen şi elastină, creând astfel aparenţa unei „saltele”, în care fibrele de colagen şi elastină reprezintă „arcurile sau spiralele de susţinere”, iar acidul hialuronic reprezintă „spuma poliuretanică” care nu permite arcurilor să se îndrepte – întindă.

În al doilea rând, acidul hialuronic stimulează sinteza de colagen. Colagenul susţine tendoanele, pielea şi cartilajul, iar cantitatea optimă de colagen în structurile enumerate contribuie la menţinerea fermităţii şi supleţei pielii. Dacă vom asigura o cantitate optimă de acid hialuronic în organism, atunci vom determina şi menţine şi o cantitate optimă de colagen în ţesuturi, ajutând astfel la sporirea efectului antiaging.

Nu în ultimul rând, acidul hialuronic conferă luminozitate pielii, asigurând un look fresh, ceea ce toate doamnele îşi doresc indiferent de vârstă. Sub stratul exterior, pielea arată ca un burete. Cu cât spaţiile goale dintre colagen şi fibrele de elastină sunt mai bine acoperite cu acid hialuronic, cu atât pielea va arată mai luminoasă şi mai odihnită. Toate acestea se întâmplă datorită faptului că acidul reţine apă şi creşte nivelul de hidratare.

Ce se poate trata cu ajutorul acidului hialuronic

Cu ajutorul acidului hialuronic vei putea reda volum şi contur buzelor, trata cearcănele, ridurile şi pielea de pe faţă şi gât, dar şi reda rotunjime pomeţilor şi hidratare decolteului, mâinilor sau gâtului.

Care sunt riscurile tratamentelor cu acid hialuronic

Reacţiile de respingere în general sunt destul de rare, întrucât tratamentele cu acid hialuronic sunt foarte bine tolerate, fiind vorba despre un compus natural ce există deja în toate ţesuturile conjunctive. Totuşi, există câteva riscuri de genul reacţiilor alergice – febră, greaţă, vărsături, inflamări, în cazul utilizării acidului la pacientele cu boli autoimune.

De asemenea, nu este recomandată utilizarea acidului hialuronic în timpul sarcinii şi nici imediat după sarcină sau la persoanele depistate cu intoleranţă la compusul de bază.

Cât durează efectul acidului hialuronic

Acidul hialuronic este împărţit în 2 categorii: cel cu durată între 9-12 luni şi cel cu durată între 1-2 ani. Bineînţeles, durata efectului acidului hialuronic injectat variază şi în funcţie de capacitatea naturală a fiecăruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolismul persoanei. De menţionat însă este faptul că acidul hialuronic este biodegradabil 100%.

Poate provoca dependenţă acest acid

Din punct de vedere psihologic, da, acidul hialuronic poate provoca dependenţă. Văzând rezultatele în urma utilizării lui, femeile rar mai renunţă la el şi nu mai doresc să revină la pielea obosită şi ridată din trecut. Totuşi, din punct de vedere fiziologic, nu există niciun risc de dependenţă.

Articol preluat de pe csid.ro

Peeling chimic pentru un ten impecabil

De la o anumită vârstă, cremele şi tratamentele pe care le-ai încercat de-a lungul anilor în lupta cu ridurile nu mai dau rezultate. Din fericire, a fost inventat peelingul chimic, care te ajută să ai o piele netedă, lipsită de imperfecțiuni.

Ce este peelingul chimic?

Peelingul chimic facial este o procedură dermato-cosmetică ce îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii, corectează petele și stimulează producția de colagen. Rezultatul este un ten mai luminos, mai curat și vizibil întinerit. Peelingul chimic poate fi, în functie de ingredientele folosite și forța lor de acțiune, de 3 feluri, superficial, mediu și profund.

În Clinica Dr. Leahu Caramfil poți beneficia de tratamentul cu peeling chimic superficial, ce poate fi realizat pe toate tipurile de piele. Procedura este una simplă, nu necesită anestezie, nu doare și este ideală pentru curățarea și exfolierea tenului.

Ce tratăm cu peelingul chimic?

  • ridurile fine
  • ridurile din jurul gurii
  • ridurile de la colțul exterior al ochilor, denumite și talpa gâștii
  • un ten lipsit de luminozitate
  • depigmentarea inestetică a tenului
  • urmele lăsate de acnee
  • petele maronii de pe față

În ce constă acest tratament?

Primul pas este curățarea tenului, după care se aplică substanța chimică cu ajutorul unei pensule speciale sau a unui aplicator realizat din bumbac. Substanța trebuie să fie întinsă uniform pe toată suprafața tenului sau local, de exemplu, doar în zona ridurilor de la nivelul gurii. Pentru a-și face efectul, aceasta trebuie lăsată să acționeze câteva minute. În timpul aplicării peelingului, există posibilitatea să simți o ușoară senzație de furnicatură. Nu trebuie să te îngrijorezi, este un lucru normal.

După ce au trecut cele câteva minute, îndepărtarea acidului se face prin tamponare ușoară cu un tifon curat îmbibat cu apă. După tratamentul cu peeling chimic superficial, tenul capătă o culoare roşiatică, care dispare în maxim 12 ore și care poate fi mascată prin aplicarea unui fond de ten sau a unei pudre.

Care sunt indicațiile post intervenție?

Perioada de recuperare post-operatorie depinde foarte mult de tipul de peeling realizat. În cazul peelingului superficial, cea mai ușoară formă de peeling, pacientul poate resimți un ușor disconfort la nivelul pielii, însă acesta va dispărea în scurt timp. Este necesară o singură programare și nu există perioadă de recuperare, prin urmare pacientul își poate relua activitatea de zi cu zi imediat după ce părăsește cabinetul. După intervenție, medicul estetician recomandă curățarea și hidratarea corespunzătoare a pielii.  

Cât durează rezultatele?

Pentru menținerea unui aspect tânăr și luminos al pielii, procedurile superficiale trebuie realizate periodic la intervale de câteva săptămâni sau luni. Peelingul chimic este indicat să fie făcut toamna sau primăvara, atunci când razele soarelui îşi pierd din intensitate. De asemenea, este extrem de important să aplici o cremă cu protecţie solară atunci când pleci de acasă.

Înaintarea în vârstă nu trebuie să însemne pierderea aspectului tânăr al pielii. Te așteptăm în Clinica Dr. Leahu Caramfil pentru un tratament personalizat realizat de Dr. Adrian Nicolae Alexandru!

Articol preluat de pe cliniciledrleahu.ro